Oogkliniek Brasschaat

Aandoeningen van oogleden en traanwegen

 

Plastische chirurgie van de oogleden of oculoplastische heelkunde is het deelgebied van de oogheelkunde dat de behandeling van afwijkingen ter hoogte van de oogleden en de traanwegen omvat.

Voorbeelden van aandoeningen van de oogleden die voor heelkundige correctie in aanmerking kunnen komen, zijn o.a. een afhangend ooglid, een naar binnen (= entropion) of naar buiten (= ectropion) kantelend ooglid, tumoren van de oogleden, esthetische correctie van huidoverschot van boven- en/of onderoogleden (= blefaroplastie), verwijderen van gezwollen talgkliertje,...

Tranende ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. Naast een slecht functionerende traanfilm, kan het teveel aan tranen ook het gevolg zijn van een probleem ter hoogte van de afvoerkanalen van de traanwegen. Indien deze kanalen verstopt zijn, proberen we eerst de afvoer van de tranen via de bestaande traanwegen te verbeteren door sondage of intubatie met een siliconenbuisje. Indien dit niet lukt, wordt er een nieuw kanaal chirurgisch aangemaakt (= dacryocystorhinostomie).

Voor aandoeningen aan de oogleden kan u terecht bij Dr. Inge Leysen en Dr. Stefaan Van Nuffel.

Voor aandoeningen aan de traanwegen kan u terecht bij Dr. Inge Leysen.

 

Een afspraak nodig?